oLLeBuLL » Recept » Sallader & Smårätter | |||
|
|||
![]() |
|||
Ljummen grekisk potatissallad | |||
4 portioner
Tvätta och koka potatisen knappt mjuk. Skiva löken. Dela osten i bitar. Låt potatisen ånga av och dela den. Blanda potatisen med olivolja, salt, skal och saft av citron. Blanda i lök, ost, oliver och spenat. Servera potatissalladen ljummen. Tips! Oliverna blir ännu godare om du först fräser dem i lite olivolja.
|
|||
Bruschetta med bönsallad | |||
6 portioner
Bönsalladen Vinegrette Grilla/rosta brödskivorna på bägge sidor. Gnid in brödskivans ena sida med vitlöksklyftan. Pensla med olivoljan. Gör vinegretten. Blanda vinegretten med bönorna, (sköljda och avrunna). Lägg rikligt med rucolasallad på brödet och lägg därefter på bönsalladen. Hyvla över färsk ost.
| |||
Rucola- och bönsallad med mandarinbalsamico | |||
Gott till exempelvis grillad fisk och kyckling. 4 portioner Vinegrette Vispa ihop ingredienserna till vinegretten. Blanda rucola, bönor, (sköljda och avrunna), rödlök och oliver i en skål. Vänd ner vinegretten. Smaksätt salladen med salt och peppar.
| |||
Skaldjurssallad med vinegrette à la crème | |||
4 portioner
musslor, räkstjärtar eller havskräftsstjärtar) Vinegrett à la crème Börja med dressingen. Blanda citron, senap, vitlök, peppar och salt i en skål. Rör ner olja och grädde. Ställ i kylen i en halvtimme. Dressingen går ihop av sig själv. Smaka av. Skala moroten och gör sedan långa band av den med potatisskalaren. Skär paprikan i tunna strimlor. Koka upp lättsaltat vatten och koka morotsbanden och paprikan i 2 minuter. Ta upp, skölj med lite kallt vatten och låt rinna av i durkslag. Torka sedan grönsakerna med lite hushållspapper. Så har långt kan man förbereda måltiden i förväg. Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär den eventuellt i skivor eller låt den vara halv, vilket som föredras. Arrangera skaldjur, grönsakerna och avokadon på förrättstallrikar. Ringla såsen över och runt - och snåla inte.
| |||
Röd röra på soltorkade tomater och feta | |||
Läcker röra till rostat bröd eller grillat 4 portioner Strimla tomaterna grovt och kör i mixer. Tillsätt feta och olivolja. Pressa i en vitlöksklyfta och blanda ner créme fraiche, (socker) och limesaft Kör till en lätt smet. Smaka av med ev salt, peppar och ev. lite hetta i form av cayennepeppar eller tabascosås
|
|||
Vintersallad | |||
Sallad i julens färger 4 portioner Fräs bulgur och saffran i smör i en kastrull. Häll på buljong och koka under lock enligt förpackningen. Skär kycklingen i bitar. Stek den i smör i en stekpanna ca 7 min. Salta och peppra. Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i bitar. Dela granatäpplet i klyftor och peta ur kärnorna. Lägg salladen på ett fat och varva bulgur, kyckling, avokado, granatäpple och smulad ost. Servera med bröd och crème fraiche.
|
|||
Yoghurt- och fetadressing | |||
4 portioner
Mosa feta med gaffel/mixer och blanda med övriga ingredienser. Smaka av och förvara välkyld.
|
|||
| oLLeBuLL
| | Recept | | Fisk & Skaldjur | Kött & Chark | Pasta & Nudlar | Sallader & Smårätter | | Såser & Marinader | | Topp | |
|||
![]() |