oLLeBuLL » Recept » Fisk & Skaldjur | |||
|
|||
![]() |
|||
Lax med hummerströssel | |||
8 portioner
Hummerströssel Sås Vispa ihop ingredienserna till såsen. Rensa hummern och dela köttet i bitar. Blanda hummer, limeskal och persilja. Lägg laxen på ett stort ugnssäkert fat. Salta och peppra. Hit kan man förbereda. Sätt ugnen på 200°. Stek laxen i mitten av ugnen ca 15 min. Låt såsen koka ihop några minuter. Häll en del av såsen över laxen och strö över hummerströsslet. Servera resten av såsen till. Serveras till ris eller pressad potatis.
|
|||
Fisk i sås | |||
4 portioner
Skar fisken i bitar. Lättina djupfryst fisk. Smält matfettet, strö över mjölet. Rör om. Späd först med buljongen och sedan grädden. Koka upp. Lägg i fisken. Sjud på svag värme tills fisken är ogenomskinlig, eller 5-10 min. (Smaksätt såsen med räkor i slutet) Smaksätt med salt och peppar. Serveras till kokt potatis/ris och (okokta) ärtor.
|
|||
Grillade pilgrimsmusslor med lime | |||
4 portioner
Till marinaden Till limeskyn Blanda marinaden av rivet limeskal, limejuice, pressad vitlök, citronolja och en nypa havssalt. Låt musslorna dra i marinaden i en timme. Koka upp lime- och citronjuice, vin, rivet limeskal och olivolja. Red lätt med maizena och sjud sakta i 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Koka ris. Grilla pilgrimsmusslorna cirka 2 minuter på vardera sida. Lägg upp, garnera och ringla sky över musslorna. Serveras till ris, limefrukter, körsbärstomater och dill.
| |||
Apelsinfisk | |||
Snabbt och enkelt - fisken lagas direkt i sin goda sås 4 portioner Dela fisken i 4 portionsbitar och salta dem. Vispa ihop grädde, mjöl, hummerfond, apelsinskal, timjan och gräslök i en låg vid gryta. Låt det koka upp och lägg ner fisken. Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i 6-7 min utan lock. Garnera med färsk timjan eller gräslök och apelsinskal. Servera med ugnsstekta rotfrukter.
| |||
| oLLeBuLL
| | Recept | | Fisk & Skaldjur | Kött & Chark | Pasta & Nudlar | Sallader | Sallader & Smårätter | | Såser & Marinader | | Topp | |
|||
![]() |